Europees eiken

Europees eiken

Europees eiken is een traditionele houtsoort die al eeuwen word gebruikt bij de maak van niet alleen meubels, maar ook deuren en in de bouw van schepen. De zachte kleur en de karakteristieke texturen van het hout zorgen ervoor dat het al heel lang word gebruikt voor de mooiste houten meubelen. Hierdoor heeft Europees eiken ondertussen een klassieke en zelfs wat exclusieve titel verdient en kan uw interieur eigenlijk niet zonder Europees eikenhouten meubelen of misschien een prachtige parketvloer.

Afkomst van het hout

Europees eiken kan vanuit drie streken komen. Zo komt Spessart-eikenhout uit Duitsland. Dit hout heeft veel rechte draden en heeft smalle groeiringen. Het Franse eiken komt natuurlijk uit Frankrijk. Dit hout is vaak donkerder van kleur. Slavonisch eiken komt uit de bosrijke Balkan gebieden en is veel zeldzamer dan zijn Franse en Duitse neven doordat het zo gewilt is en de bomen maar langzaam terug groeien. Het verschil tussen Europees eiken en eikenhout van een ander continent is dat Europees eiken donkerder is en vaak ook harder.

Mogelijkheden met Europees eikenhout

Europees eiken word zoals al eerder genoemd voor veel verschillende doeleindes gebruikt. Doordat het hout vrij makkelijk te bewerken is kan eiken het antwoord zijn op al uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi TV meubel in de huiskamer. Of misschien denkt u aan een set mooie kastjes voor in de keuken gemaakt van Europees eiken. Een andere optie is om een parketvloer aan te leggen, want door de spiegel van het hout maakt dit eikenhout perfect voor uw interieur.

Heeft u een restaurant, een winkel of misschien een kantoor dat nog iets mist dan is het mogelijk om hier verandering in te brengen met Europees eiken. In een restaurant kunt u bijvoorbeeld denken aan een eettafel en stoelen gemaakt van eikenhout. Als u een winkel heeft kunt u denken aan een eikenhouten balie. Een stylish manier om van het interieur van uw winkel een geheel te maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos en het hele interieur kan compleet naar uw wensen gemaakt worden. Alles is mogelijk, dus vraag gelijk na wat de opties zijn voor u.


Kortje filmpje over Meubelmakerij Geeraths: