Eiken tafels

Wij maken unieke eiken tafels voor u

eiken houten meubels projectinrichting

Eikenhouten tafels op maat van Meubelmakerij Geeraths. Massief eikenhouten tafels met degelijke constructie, groot assortiment. Onze eiken tafels hebben een uitstekende constructie waardoor wij in principe alles voor u kunnen maken met eiken hout. Denk hierbij aan een eiken tafel die helemaal strak moet zijn, of juist rustiek met noesten en scheuren. De eiken tafels maken wij in veel verschillende maten.

Eikenhouten tafel maken

Meubelmakerij Geeraths staat voor vakmanschap. Wij maken vele soorten eiken meubels, waaronder eiken tafels. De eiken tafel die wij maken zijn uniek. Wij maken de eiken houten tafels speciaal voor u op maat in onze eigen werkplaats.

Modellen eiken eettafel

Hieronder ziet u foto's van diverse modellen van onze eiken tafels die wij op maat kunnen maken, zoals de oud eiken eettafel en de beroemde eiken kloostertafel. Wij bieden ook de unieke eiken tafel die uit onze eigen keuken komt. Ziet u hieronder een tafel die u goed bevalt en deze graag wilt aanpassen, dan maken wij deze voor u uw eiken meubel op maat. Klikt u op de afbeeldingen voor meer informatie over het model.


#1 Eikenhouten tafel:

eiken tafel


#2 Oud eiken tafel:

oud eiken tafel


Hier ziet u een stap van het proces hoe wij een eiken tafel maken.


#3 Eiken kloostertafel:

eiken kloostertafel


#4 Unieke eiken tafel:

unieke eiken tafel


#5 Eiken tafel 'Gigantico':

eiken tafel gigantico

Meer informatie over onze manier van werken

Indien u meer informatie wenst over onze manier van werken, over de constructie van de eiken tafels of iets anders, bel of mail. Langskomen mag natuurlijk ook, dan kunt u meteen de topkwaliteit van onze eiken tafels en eiken meubelen bekijken!

  • De eiken tafels zijn in alle maten leverbaar!
  • Dikte van het blad en poten kan naar wens worden aangepast
  • Massief eikenhout
  • 2-8 weken levertijd

Solide en oerdegelijke kwaliteit

De poten van de eiken tafel, het regelwerk en de eiken tafelbladen zijn 100% massief eikenhout. Mede door dit massieve eikenhout, is iedere eiken tafel oerdegelijk qua constructie. Daarbij komt al het eikenhout uit de droogkamer, waardoor problemen voorkomen worden.

Eiken houten tafels en maatwerk

U kunt bij de eiken tafels kiezen uit dunne poten, bijvoorbeeld 6x6cm voor een eiken keukentafel, of juist dikker zoals 12x12cm. U kunt zelfs kiezen voor een mooie grote eetkamertafel van 3 meter lang en 1 meter breed, of zelfs nog groter! Ook de dikte van het blad kan naar wens worden aangepast. Dun, 2cm of dik 3+cm, óf zelfs nog dikker: 4,5,6cm. Al deze maten zijn geen probleem voor ons.

Wij hebben zelfs al eiken tafels gemaakt met een eikenhouten tafelblad van maar liefst 8 centimeter dik! Hier is uiteraard wel een speciale constructie voor nodig in verband met hoe eikenhout werkt.

Echt eikenhout vakwerk

Een eiken tafel kan in elkaar gezet worden met eiken poten en een regelwerk. Het regelwerk zit met klosjes of een lat aan de onderkant van het blad geschroefd (deze lat kan wel van zacht hout zijn in verband met het werken van het hout). Hierdoor kan het eiken tafelblad in de zomer en de winter nog enkele milimeters inkrimpen en uitzetten. Op deze manier zult u daarom ook nooit scheuren in uw blad krijgen!

Oud eiken eettafels, eiken bijzettafels en eiken salontafels

Naast deze grote tafels leveren wij ook eiken salontafels, eiken bijzettafels en eiken tv meubels. Uiteraard maken wij ook deze eiken meubels op maat en passen wij de tafels aan uw wensen aan. Wij maken eiken meubels graag zoals u ze wilt zien.

Onze eiken tafels:

Wilt u een eiken tafel kopen? Elk van deze modellen gaat u jarenlang plezier geven.


Kortje filmpje over Meubelmakerij Geeraths: